Abanye mma na-a dawning of Global ahia nsogbu

Na November 5, 2018, mbụ China International Import ngosi ẹkenịmde ke Shanghai.
Nke a abụghị nanị mmechi ọrụ China obibi diplomacy afọ a, ma nke abụọ kasị ukwuu na aku na uba na ụwa megide ndabere nke na-ejighị n'aka na atụmanya nke zuru ụwa ọnụ, aku n'uba, adalata ego na ibelata ahia ibu, karịsịa na ịrị elu nke ahia protectionism ná mba ụfọdụ , zuru ụwa ọnụ aku mwekota, na oké njọ nsogbu na Multilateral trading usoro. Olee ndị kasị ibu n'ụwa ekspootu na abụọ kasị ukwuu mbubata ele ugbu a zuru ụwa ọnụ ahịa na-eme n'ọdịnihu na mmepe, na otú ịnọgide na-enwe na-emeghe iji nke zuru ụwa ọnụ Multilateral ahia na ha onwe ha bara uru omume.QQ 图片 20181109153806

Na oghere ememe, Chinese President XI Jinping naputa a keynote okwu isiokwu ya bụ "Iwuli ọhụrụ na yana idobe okirikiri oghe ụwa aku na uba ọnụ", nke ọzọ n'ụzọ doro anya kwupụtara China mmeghe elu, ma na-etinye na-atụ a na usoro nke doro anya na pragmatic jikoro na-emeghe ka ndị n'èzí ụwa.

Nke a doro anya na-egosi n'ụzọ doro na-abụghị ụwa na China ga-anọgide na iwekota n'ime ụwa ahịa site ịgbasa ya openness, ma na-eso ndị dividends na-eme n'ọdịnihu nke mmepe na ụwa site ọhụrụ na yana idobe okirikiri na yana idobe okirikiri mmepe.

Ebe ọ bụ na ụwa na ego nsogbu na 2008, ọ bụ ezie na zuru ụwa ọnụ ahịa enweta ume ọhụrụ ibu, ahia ibu bụ agaghịkwa na isi-akwọ ụgbọala odudu, na-adọrọkwa egosi ụwa aku n'uba.

N'oge gara aga 2017, Global ahia toro site 4.7%. Nke a bụkwa nnukwu abawanye na isii gara aga. Otú ọ dị, ebe ọ bụ na 2018, n'ihi na dị iche iche na mgbagwoju ihe, mgbanaka ruru nke Global ahia ibu ka jụrụ budata.

Na okwu nke bubata, n'ógbè nke abụọ nke 2018, Asia na-eto - 1.4%, Europe na-eto 0.3%, North America na-eto - 0,1%, na Central na South America na-eto 1.4%, mgbe na okwu nke na-ebupụ, Asia na-eto - 2.2% , Europe na-eto 0,7%, North America na-eto 3%, na Central na South America na-eto - 2.4%, na-egosi na mpaghara imbalances.

Na okwu nke ruru nke Global ahia ibu ọnụego na zuru ụwa ọnụ GDP ibu ọnụego, nkezi larịị dara azụ banyere 1 na 2008 mgbe ndị zuru ụwa ọnụ ego nsogbu, ọtụtụ ala karịa nkezi larịị nke 2.5 na "ọlaedo afọ nke ahia" na 1990s.

Dị ka otu onye nke na-akwọ ụgbọala agha nke Global ahia ibu, zuru ụwa ọnụ, mba ọzọ kpọmkwem ego (FDI) jụrụ na a gbanwere na 2015. Na 2017, zuru ụwa ọnụ ego jụrụ site 23%. N'etiti ha, cross-ókè "green ego" jụrụ n'ike n'ike, bụ nke mere ka atụmanya n'ihi na ogologo oge ahia ibu n'ụwa nile, karịsịa na mba na emepe emepe, ihe juru.

Ya mere, na ugbu a ọnọdụ nke ekwesịghị na-ekewasị uwa aku n'uba na-emebi emebi nkwụsi ike nke Global ahia ibu, Global ahia ibu bụ oké mkpa ọ bụghị nanị na nke ọhụrụ ike usoro ọsọ ọsọ, kamakwa nke na ịme ọpịpị na ịgbasa nwere ahịa.微 信 图片 _20181109142146

The mbụ China International Import Expo ẹkenịmde ke nri oge. Ọ bụ doro anya na olileanya nke adigide uto nke World Trade na a ọhụrụ na-anya ụgbọ ike usoro maka ugbu a uto nke Global ahia mụbaa China si mpụga ina site institutional ndokwa pụrụ iche bubata na oruru nke a "6 + 365" adigide ọrụ n'elu ikpo okwu n'otu oge ahụ.

Inyocha nke ugbu a na-echegbu na-ejighị n'aka nke zuru ụwa ọnụ ego na ahia ibu, anyị pụrụ ịhụ na mgbe ngwa ụwa ọnụ na 1990s, karịsịa mgbe ntọhapụ nke dividends si mpaghara mwekota dị ka European Union, na North American Free Trade Agreement na ASEAN, na ike usoro nke zuru ụwa ọnụ ego na ahia ibu e agamevu na jụrụ.

Olee ka n'ihu emeghe ohere maka zuru ụwa ọnụ ego na ahia-achọ mba gakwuru na-ahazi na-emeghe na yana idobe okirikiri n'ụzọ.

Site ugbu a ndokwa na imewe nke zuru ụwa ọnụ ahia usoro, anyị nwekwara ike na-ahụ na ebe ọ bụ na ụwa na bịanyere aka n'akwụkwọ nkwado nke 25 free nkwekọrịta azụmahịa na 2014, ọnụ ọgụgụ na irè nke mpaghara na bilateral free ahia nkwekọrịta nwere jụrụ budata.

Nke a ọ bụghị nanị na-eme ka ndị zuru ụwa ọnụ ahia ibu enweghị institutional echebe, ma na-egosikwa na-abawanye nke Global ahia protectionism na unilateralism. Nke a ga-ebibikwa ahụ zuru ụwa ọnụ free ahia usoro na Multilateral trading usoro guzosie ike mgbe agha.

Anyị kwesịrị ịhụ na mmechi, conservatism na mwepu bụ mgbe panaceas maka idozi zuru ụwa ọnụ na anyị onwe anyị nsogbu. Historic ahụmahụ egosila na naanị site openness na inclusiveness, n'ikpeazụ, ọbọ yana idobe okirikiri mmepe, bụ isi ihe na ụzọ ezi oha na ụwa.

N'ezie, dị nnọọ ka ụwa na aku na uba mwekota na-echegbu, na nguzobe nke zuru ụwa ọnụ, na ulo oru n'agbụ bụghị naanị a eziokwu na-emezu ihe ndị ahịa iwu nke na-akpata nkewa gafee mba na mpaghara, ma a ndabere maka nyere uto nke ụwa na aku na uba na mmụba nke zuru ụwa ọnụ ahia. Ọ bụla iwu dabeere na mwepu na conservatism agaghị agbanwe iwu nke ahịa ya, ma ọ bụ ọ ga-eme ka olileanya na ọdịmma ndị nke mba anyị na ụwa.

The akpọkọta of China nke Expo bụ a doro anya nzaghachi nke ugbu a zuru ụwa ọnụ mgbanwe emekarị nke echiche, nke bụkwa n'ụzọ zuru ezu na-egosipụta China-arụ bụ mba ike.

Ịtụle N'ezie nke China na mgbanwe na oghere-elu, anyị pụrụ ịhụ na China, dị ka ndị kasị ibu na-emepe emepe n'uwa, integrates n'ime ụwa site ya oghere na-elu-na-eji nwayọọ nwayọọ embeds ya n'ime ụwa ulo oru yinye site na-adọrọ mba ọzọ isi obodo. China mmepe bụ ihe akụkụ nke ụwa nkịtị development na n'ihi mmụba nke oghere-elu.

China, nke mepụtara na-eji nwayọọ nwayọọ na ọ baa ọgaranya site mgbanwe na-emepe, ka ozuzu umu ihe fọrọ nke nta 400 nde n'etiti-ego dị iche iche. Ha na-achụ nke a mma ndụ na-enyere ha aka ime ka ndụ ha ụkpụrụ na àgwà na-anabata ihe na ngwaahịa si zuru ụwa ọnụ ahịa.

N'otu oge ahụ, mgbanwe nke China na aku n'uba nlereanya site ulo oru mbo na mbupụ-chụpụrụ oriri na elu-ọgwụgwụ n'ichepụta nwekwara kwesịrị ka a na-enweta site ịgbasa bubata.
Iji gosi na China mkpebi siri ike mụbaa bubata, na oghere ememe nke Expo, Chinese President XI Jinping solemnly mara ọkwa na China na bubata nke ngwaahịa na ọrụ na-atụ anya gafere US $ 30 enweta puku ijeri na US $ 10 enweta puku ijeri na-esote afọ 15, karị.微 信 图片 _20181109142257

Na 2017, zuru ụwa ọnụ ahịa na ngwá ahịa bubata dịrị karịa 17 ijeri US dolla, na ọrụ bụ ihe karịrị 5 ijeri US dollar. O doro anya na nke a ga-enye nnukwu ahịa ohere maka Global ahia. Ke adianade do, China ga-anọgide na-zuru ike ahịa ohere, karịsịa oghere nke ọrụ ahịa. Nke a ga-enye a elu larịị nke ego na mba ọzọ ahia-eme na-emeghe ohere, na ike a azụmahịa na gburugburu ebe obibi na akara na mba ụkpụrụ.

A usoro nke jikoro, dị ka ike nchebe nke ikike arịa amamihe na ịgagharị anyịnwa ịhụkwu mgbanwe nke esi free ahia pilot zones, ga-ukwuu na-ekwe nkwa na mgbasa nke China na-emeghe ohere na okwu nke usoro na iwu imewe.

Anyị kweere na ntọhapụ nke China si ahịa size ma nwere, karịsịa ntọhapụ nke iwu na institutional dividends, ga-enye ọhụrụ nyiwe na ohere nke ugbu a na-adịghị ike zuru ụwa ọnụ ego na ahia ibu.

Ọ baghị uru ikwu, ma na okwu nke ọnụ ọgụgụ nke ndị ngosi, na mkpuchi na hierarchy nke onu ahia aka, ma ọ bụ na imewe nke yiri forum nke ngosi, dị ka a na-asụ ụzọ na-arụ ọrụ nke ụwa pụrụ iche mbubata ịkọwa, na ntinye n'ime exposition ga-e dere na akụkọ ihe mere eme nke mmepe nke akụ na ụba ụwa na ahia.

China gosiri ụwa mkpebi siri ike mụbaa ya oghere na iwekota n'ime ụwa site na-ejide Expo. China si pragmatic omume iji kwalite ọganihu nke World Trade na ndị ọzọ na-emeghe, otutu na yana idobe okirikiri ụwa development so mee ka China atumatu.


Post time: Nov-09-2018